KRYETARI VESELI: KOSOVA DO TË GJENDET GJITHMONË PRANË SHBA-SË

Kryetari i Partisë Demokratike të Kosovës (PDK), Kadri Veseli, ka kujtuar sulmin terrorist që ndodhi më 11 shtator 2001 në Shtetet e Bashkuara të Amerikës (ShBA).

Z. Veseli shkruan se sulmi terrorist në Kullat Binjake në ShBA, ishte tejet i rëndë dhe me pasoja të mëdha për njerëzimin, derisa ka shtuar se në këtë ditë kujtohen mijëra viktima të pafajshme.

“Sulmi terrorist më 11 shtator 2001 në SHBA, ishte tejet i rëndë dhe me pasoja të mëdha për njerëzimin.

Terrorizmi global po synonte të cenonte lirinë dhe sigurinë në shtetin që mbron dhe promovon botërisht këto vlera. Kjo ditë, është ditë e kujtimit për mijëra viktimat e pafajshme, ditë e solidaritetit me familjet që humbën më të dashurit e tyre në vendin mik, ShBA-në.

Njëherësh është ditë e kujtimit të përkushtimit dhe heroizmit të qytetarëve që kjo tragjedi të ketë sa më pak pasoja”, shkruan Veseli.

Po ashtu, ai ka shkruar se Kosova do të gjendet gjithmonë pranë SHBA-së.

“Nga kjo datë, bota nuk mbeti më e njëjtë, ndërsa qytetarët dhe shteti ynë iu bashkuan me vendosmëri aleancës globale kundër terrorizmit. Kosova do të gjendet gjithmonë pranë Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Zoti e bekoftë popullin e saj”, ka shkruar Veseli.

1+