Konstituohet shtabi zgjedhor i PDK-së në Gjermani me 101 anëtarë

Prishtinë, 12 janar 2021- Shtabin zgjedhor të PDK-së në Gjermani e përbëjnë 101 anëtarë, ndërsa drejtohet nga Sadri Lataj, Leon Dyhanaj dhe Agron Zeneli.

Sot në një mbledhje virtuale, ku pjesëmarrës ishin veprimtarët dhe strukturat e PDK-së nga të gjitha landet e Gjermanisë, u zgjodh shtabi i PDK-së për të gjitha landet e këtij shteti. Drejtuesit e këtij shtabi u zgjodhën: Prof. Leon Dyhanaj, Agron Zeneli dhe kryetari i degës së PDK-së në Gjermani, Sadri Lataj.

“Potenciali i PDK-së në Gjermani është shumë i madh dhe i cili buron nga vullneti i veprimtarëve të dëshmuar të çështjes kombëtare, veprimtaria e të cilëve është dëshmuar në të gjitha fazat e rëndësishme nëpër të cilat ka kaluar vendi ynë. Përmes krijimit të këtij shtabi, ne synojmë që ky vullnet dhe kontribut të jetë i artikuluar dhe prezent karshi aktualitetit politik, ekonomik, kulturor dhe lobues në Kosovë. Shteti i Kosovës nuk mund të fuqizohet pa proaktivitetin e diasporës”, tha ndër të tjera, drejtori i departamentit për diasporë në PDK z. Elmi Reçica. Ai në vazhdim porositi të pranishmit që të jenë aktiv në këtë fazë, për ta përçuar të vërtetën për Kosovën, e cila deri tani ka munguar.

Të gjithë diskutuesit e mirëpritën rikthimin e PDK-së në diasporë dhe në veçanti pikat për diasporën të propozuar nga PDK, si ofertë politike.

3+